Vergoeding energierekening

Er is al een tijde sprake van een vergoeding voor je energierekening. Deze vergoeding is speciaal voor mensen met de laagste inkomens. En we zien het allemaal gebeuren: de gasprijzen zijn torenhoog en amper op te brengen.
Gemeenten krijgen vanuit het Rijk geld om deze mensen een vergoeding te geven van € 800,00

Het duurt even hoor!

Op 28 april stelde ozne fractie dan ook de vraag aan de gemeente wanneer mensen deze vergoeding zouden kunnen aanvragen.
De belofte was dat het die week duidelijk zou worden. Helaas gebeurde dat niet.
Op 9 mei klommen wij weer in de pen en vroegen er nogmaals om. Het antwoord was toen anders.
Vanwege gewijzigde vergoedingen, moest ons college opnieuw in overleg. Waarover? Geen idee.

Andere gemeenten hebben het al geregeld

De nood is hoog. Ik zie het trouwens ook aan mijn eigen gasrekening. Deze maand bijvoorbeeld. 70% minder gas verbruikt dan in april 2021. Dat is natuurlijk prachtig maar de rekening was onder de streep echt hoger. Nu zet ik mijn verwarming simpelweg niet meer aan om zo de kosten niet de pan uit te laten rijzen maar dat kan natuurlijk niet iedereen.
Gemeenten in Limburg hebben dit bedrag zelf voorgeschoten en de vergoedingen al uitbetaald aan die mensen die het echt niet redden.

Kijk, dan laat je je van de goede kant zien. In Steenwijkerland gaat dat anders. De mensen die bekend zijn bij hen krijgen het automatisch op de rekening gestort. Vraag me niet wanneer trouwens. Maar hoe zit het dan met al die anderen die van het minimum moeten rondkomen?

Zelf aanvragen

Juist ja. Je moet het zelf aanvagen. Veel haast maakt de gemeente er trouwens niet mee want er staat nog steeds geen formulier op de site. Je kunt je afvragen hoeveel begrip er is binnen het apparaat van onze gemeente…
Dus hebbenw ij besloten de site dagelijks in de gaten te houden en zodra het er ook maar 1 minuut op staat zullen wij het rondbazuinen op deze site en op onze socials. 

 

terug naar nieuwspagina