Praat mee en zorg dat je invloed hebt

Wij hebben het al eerder gezegd. Wij zijn volksvertegenwoordigers die de belangen van jullie dienen. Daarom doen wij een oproep naar alle inwoners die zich kunnen vinden in onze standpunten om vooral mee te praten!

Invloed op besluiten

Veel mensen denken dat ze alleen kunnen stemmen en dat het daarmee klaar is met hun invloed op de politiek.
Maar niets is minder waar. Je kunt als inwoner op verschillende manieren invloed uitoefenen op de lokale politiek.
Zo kun je bijvoorbeeld een brief of mail sturen naar de gemeenteraad. Als inwoner kun je 5 minuten spreektijd krijgen tijdens een raadsvergadering. Je kunt protesteren en demonstreren.
Even een kleine opmerking hierover: wanneer je wilt demonstreren heb je wel toestemming nodig…..

Wat wij veel effectiever vinden is wanneer jij, als inwoner, je mening geeft aan ons. Wij nemen elk onderwerp serieus en gaan er ook echt wat mee doen. Het moet dan wel het algemeen belang dienen. Dus heb je problemen met het plaatsen van bijvoorbeeld een dakkapel? Dan kunnen wij je alleen de weg wijzen naar de betreffende afdeling binnen de gemeente. 

Waar wij wel wat mee kunnen is bijvoorbeeld:

  • mogelijkheden voor creatieve woonvormen
  • overlast in de wijk of buurt
  • toerisme in Steenwijkerland
  • bestemmingsplannen en – wijzigingen
  • andere manieren om armoede te bestrijden
  • ideeën van inwoners 

En zo zijn er talloze onderwerpen waar jij wellicht iets van vindt. En waar jij wel degelijk invloed op kunt uitoefenen.

Wat vragen wij?

Veur Elkaar zoekt mensen die op een specifiek onderwerp mee willen praten en hun ongezouten mening willen geven.
Natuurlijk mag je ook elke maandagavond aanschuiven bij de fractie als je over alles wilt meepraten. Dan word je fractieondersteuner.

Meepraten kan trouwens op verschillende manieren. Je kunt je reactie geven via berichten op onze sociale media: Facebook en Instagram. Je kunt ook een mail sturen. En als je het liever nog anders ziet komen wij gewoon bij je langs.

 

terug naar nieuws