Verduurzamen voor huurders moeilijk

We hebben de mond vol van verduurzamen maar hoe makkelijk of moeilijk is dat voor huurders?
We namen de proef op de som en belden met de woningbouwvereniging.
Als eerste vroegen wij naar de mogelijkheid voor isoleren van de woning. Daarop werden wij doorverbonden met de reparatie-afdeling.
Daar werd ons verteld dat isolatie viel onder planmatig onderhoud. Dat is het onderhoud wat ze eens per periode doen aan huurwoningen.
In mijn geval was dit ongeveer 7 jaar geleden; erg veel haast maken ze er niet mee want er werd mij verteld dat ik voorlopig niet aan de beurt was. In ieder geval dit jaar niet.
Wanneer ik dan wel aan de beurt was, wisten ze niet. Ik zou worden terug gebeld.

Wat kan wel qua verduurzamen?

De volgende vraag was, wat dan wel mogelijk was om te verduurzamen. Het antwoord was een verrassende. Ik kon in aanmerking komen voor elektrisch koken. Dat schiet op……
Zonnepanelen dan? Op de site lees ik dat er wachtlijsten voor zijn.
Er staat een uitleg van hoeveel meer huur je moet gaan betalen maar duidelijk is het mij geenszins. Wat is een piekwatt??
Voordat ik een aanvraag zou willen doen voor zonnepanelen wil ik toch echt beginnen bij het begin. En dat is toch echt isoleren.
Op het moment dat ik dit stukje schrijf lopen de mieren weer blij en gelukkig door mijn vensterbank en bij een beetje wind waren mij de haren van de enkels.

Geriefsverbetering dan maar?

De dame aan de telefoon begrijpt me. Ze stelt voor dat ik via de website een aanvraag doe voor geriefsverbetering. Geen idee wat ze er mee bedoelen. Ik zoek op de site maar kan het niet vinden.
Ik waag er een tweede telefoontje aan en vraag waar ik geriefsverbetering kan vinden. De dame aan de telefoon lacht en zegt: “Geen idee, u kunt wel kijken bij veranderingen aanbrengen aan uw woning.” Maar ik wil helemaal geen nieuwe keuken of badkamer!

Verduurzamen ho maar

Verduurzamen voor huurders is moeilijk. Je kunt natuurlijk een aanvraag doen voor zonnepanelen maar dan heb je het eigenlijk wel gehad. Bovendien moet je dan meer huur betalen. Niks mis mee maar de uitleg laat zeer te wensen over.
Het komt op mij neer dat de woningbouw niet erg veel zin heeft om de oudere woningen te verduurzamen.

Ben je huurder? Laat het ons weten hoe jij het ervaart!

Vul het formulier in en laat ons weten hoe jij staat in het verduurzamingsproces met jouw woningbouwvereniging.

Verduurzamen voor huurders moeilijk

Heb je al eens gevraagd naar de mogelijkheden voor verduurzamen

10 + 10 =